Dacă până de curând au fost evitate, casele americane pe structură de lemn au ajuns în atenţie datorită faptului că sunt mult mai ieftine faţă de celelalte tipuri de locuinţe.
Acest gen de locuințe pot asigura tot confortul necesar, asemănător unei locuințe clasice din zidărie. Principalul avantaj pe care îl caută toată lumea la aceste case, este preţul, mult mai mic decât dacă locuinţa ar fi realizată din BCA sau cărămidă (se pot constata diferențe in minus de până la 40%, în funcție de modelul de casă și destinația locuinței). Dar pe langă acest aspect, mai sunt de luat în seamă și alți factori:
– timpul de execuție mult mai scurt, pot fi realizate chiar și în 30 de zile.
– se întrețin foarte bine în timp, asigurând toate condițiile de siguranță și confort
– structuri ușoare, foarte rezistente la seisme (rezistă foarte bine chiar si la seisme cu magnitudine de peste 8 grade pe scara Richter).
– eficiență sporită din punct de vedere energetic (se incălzesc mai repede în comparație cu cele pe zidarie / lemnul este un excelent izolator termic, rezistența pe care o opune trecerii unui flux termic este de 300 de ori mai mare decât a oțelului și de 10 ori mai mare decât a betonului).
– materiale componente ecologice
– durabilitate în timp a construcției ( circa 100 ani durată de viață)
– bună izolație fonică
Sistemul pe care îl folosim, este generic denumit „framing” și asigură comportarea elastică a structurii evitând concentrațiile de eforturi prin disiparea acestora și conlucrarea spațială a ansamblului. Pereții portanți sunt realizați din dulapi cu secțiune de 80X150mm iar cei de compartimentare din căpriori de 80X100 mm şi sunt placați pe ambele fețe cu OSB3 de minim 10 mm.
Vă punem la dispoziție câteva schițe realizate în secțiune, pentru avea o imagine de ansamblu despre cum va arăta structura casei dvs.